Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Ha tetőfedésről van szó, tagadhatatlanul az egyik legjobb döntés a trapézlemez lehet, lévén költség- és időhatékony, valamint időtálló is.
Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

De mire figyeljünk vásárláskor? Mennyibe kerül egyáltalán ez a lemezfajta? Na és az előbbieken felül vajon miért olyan népszerű?

A trapézlemez felhasználhatósága

A trapézlemezeket jellemzően vékony acéllemezekből gyártják, így könnyűek és könnyen szállíthatóak lesznek. Alakíthatóságuk is rendkívül jó, sokkal kevesebb hulladékanyag keletkezik, mint a hagyományos anyagok esetében. Éppen ezért sokrétűen felhasználhatók, nem csak tetőfedésre, de akár kerítésnek is! Ezen felül falburkolatnak vagy álmennyezetnek is szuper alapanyag lehet. Népszerűségéhez kétségtelenül rengeteget hozzáad, hogy felszerelése könnyű, így szakember nem is feltétlenül szükséges hozzá (de mindig ajánlott). Ezen felül hosszú élettartalmúak, ez is növeli költséghatékonyságukat, időhatékonyságuk pedig abban nyilvánul meg, hogy szinte bármilyen felületre, bármilyen anyaghoz könnyedén rögzíthetők. Többek között ezért lehet kiváló alapja napelemeknek és napkollektoroknak is, amik napjainkban egyébként is egyre nagyobb teret nyernek.

Az acél trapézlemez ára

A trapézlemez ára több mindentől függhet, a színtől kezdve az anyag- és bordamagasságon át a bevonatig. Meg persze a gyártó is egy erős befolyásoló tényező. Általánosságban azért elmondható, hogy 2500-3500 forint (plusz áfa) körül mozog a négyzetméterár. Attól függ, hogy honnan rendelünk, van, ahol a forma szabja az árat, van, ahol pedig inkább a szín. Ha a hagyományos egyszínűektől eltérő, esztétikusabb kinézetűt szeretnénk, sok különböző minta közt válogathatunk (fa, szikla, stb), de ezeknek a négyzetméterára már könnyen felkúszhat 4-5000 forint plusz áfára is. Az ízlésnek és a pénztárcának tehát szorosan együtt kell működnie a kiválasztáskor, és természetesen a kiszállítási díjat is figyelembe kell vennünk. Az acél trapézlemez árakról a Pascal weboldal segítségével is tájékozódhatsz.

Kapcsolódó cikkek

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

A megfelelő eszközökbe való befektetés létfontosságú, ha lakásfelújítási projektet tervez.

A kéményellenőrzés fontossága: Rendszeres vizsgálatok a biztonság érdekében

A kéményellenőrzés fontossága: Rendszeres vizsgálatok a biztonság érdekében

A kémény a kandalló vagy kazán füstgázainak biztonságos eltávolítását és elvezetését szolgálja.

Tippek a hálószoba kialakításához

Tippek a hálószoba kialakításához

Számos fontos tippet érdemes figyelembe venni a hálószoba kialakításakor.