4 tipp a következő költözéshez

Miközben az új otthonba költözés izgalmas időszak, stresszes is lehet.
4 tipp a következő költözéshez

Alapvető fontosságú, hogy előre tervezzünk. Szánjon időt arra, hogy átgondolja, hogyan szeretné, hogy az otthona kinézzen, mielőtt elkezdi átrendezni a bútorokat. Így később is tud változtatni, ha szükséges.

Mielőtt elkezdene pakolni, nézze át az egész lakását, hogy megnézze, mire nincs szüksége, vagy mit nem akar megtartani. Készítsen egy "menj-dobozt", és címkézze fel. Ügyeljen arra, hogy a konyhából és a fürdőszobából származó tárgyak is benne legyenek. A rendszeres kiszállításokat és szolgáltatásokat is le kell mondania. Gondoskodjon arról is, hogy az autója biztonságban legyen a költözés előtt.

A lomtalanítás fontos lépés, amely kevésbé lesz stresszes a költözéstől. Ha meghatározza, hogy mit szeretne megtartani, és mit adományoz, időt takaríthat meg a csomagolás során. Az új házról is készíthet méréseket, hogy ennek megfelelően tudjon csomagolni. Befektethet jó minőségű költöztető dobozokba is. Ezek megfizethetőek, és hozzájárulnak a holmijának tartósságához.

Mielőtt költöztető céget bíz meg, érdemes több árajánlatot is beszerezni. Ezután válasszon egyet, amelyik megfelel az igényeinek és a költségvetésének. Miután meghozta a döntést, szükség esetén további szolgáltatásokat is igénybe vehet. Egy szervezett költözési ellenőrzőlista és ütemterv segíthet abban, hogy a helyes irányba haladjon.

Az is hasznos, ha van valaki, aki felelős a költözésért. Ez a személy meg tudja mondani a költöztetőknek, hogy mely tárgyakat pakolják be először, és melyeket utoljára. Ez sok időt takaríthat meg a költözés napján, és segíthet pénzt megtakarítani a profi költöztetők felbérlésén. A költözés napja stresszes lehet, ezért meg kell győződnie arról, hogy készen áll az előttünk álló kihívásra.

Költözéskor fontos, hogy mindent felcímkézzen, hogy ne keverje össze egy szoba tartalmát. Használjon többszínű csomagolócímkéket vagy maszkolószalagot az egyes helyiségek tartalmának feliratozásához. Ezzel sok időt spórolhat meg a költöztetőknek, mivel kiküszöbölheti a találgatásokat, és megkímélheti őket attól a fejfájástól, hogy megpróbálják kitalálni, melyik doboz melyik szobába kerüljön.

Miközben a csomagolás alapvető feladat, az is fontos, hogy megszabaduljon a már nem használt dolgoktól. Ha garázsvásárt vagy kirakodóvásárt tart, az segíthet abban, hogy plusz pénzt gyűjtsön a költözési költségekre. A környékbeli jótékonysági szervezeteknek is adományozhat tárgyakat. Ők ingyenesen átveszik azokat.

Kapcsolódó cikkek

Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

A hálószoba mindenkinek a legszemélyesebb, legintimebb területe, hiszen az alvás alapvető életfunkció.

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

Most megtudhatod, miért számítanak kötelező darabnak a nappaliban.

Tippek a hálószoba kialakításához

Tippek a hálószoba kialakításához

Számos fontos tippet érdemes figyelembe venni a hálószoba kialakításakor.