4 lakberendezési trend az őszi napokra

Az idei ősszel is egyre nagyobb az igény a biztonságos, meghitt otthonba történő visszavonulásra. A
4 lakberendezési trend az őszi napokra

Az otthonunkra szeretünk úgy tekinteni mint a béke szigete, amely felértékelődött az utóbbi évek járványos, háborús, gazdasági válságos helyzetétől. Ez a helyzet pedig ezután sem lesz már másként, ezért igyekeznünk kell ősszel az otthonainkat békéssé és meghitté alakítani némi lakberendezéssel.

Milyen színek javasoltak az őszi lakás belső átalakítására?

A továbbiakban a színekről, árnyalatokról és azok összehasonlításáról lesz szó részletesebben.

1. Használjunk föld színeket és zöldet

A hűvös idő beköszöntével a földszínek és a melegebb árnyalatok kerülnek előtérbe a lakberendezés esetében. Könnyen kombinálhatók és egyszerűen a többi lakberendezési stílusba illeszthetők. Ilyen semleges színek a homok, a fahéj, a gomba, a terrakotta, a karamell, a rozsda, a méz és a pasztell mélyzöld színei.

Ami még biztosan kézenfekvő kombináció az a zöld és a természetet idéző párosítások. A zöld tovább növeli a természet ihlette otthonos érzetet, zöld növényekkel pedig olyanná válik az otthon, mintha a természet egy darabja beköltözött volna hozzánk.

Ha szeretjük az egyszerű és letisztult lakásbelsőt, akkor tudni kell, hogy az egy tónusú paletta elvével, amikor is egy fő színt választunk és annak hasonló párjaival dekorálunk, nagy népszerűségnek örvend némi feketével kombinálva.

Milyen anyagokkal tervezzünk?

2. Fa, rattan és társaik

Mindenképpen a természetes anyagok kombinációjával érdemes, elsősorban a fa és természetesen a rattan, szőttes szőnyegekkel. A sötét színű fa bútorokhoz tökéletesen illenek a mély földszínek vagy a terrakotta. A szürke tónusok felkapottak az utóbbi időben.

A fa használata a konyhában és a fürdőszobában lesz igazán különleges, főként pultok és polcok formájában. Nagyobb átalakítás esetén egy- egy bútordarabot, széket vagy képkereteket is cseréljünk le fára.

A fürdőszobába a rattan vagy bambusz kiegészítőket válasszuk. Esetleg egy minőségi, egyedi fa asztal a tér kiemelkedő elemévé válhat. De az apróbb kiegészítők is sokat segíthetnek, mint fa tálca, fából készült dekorok, fa alátét vagy evőeszközök.

3. Textilek, szőnyegek

Egyik kedvelt trend minden visszatérő időszakban, a rattan és a szőttesek. Készülnek belőlük kosarak, lámpabúrák, szőnyegek. A kosarakba kerülhetnek takarók, díszpárnák, a báránybőr szőrme is melegséget ad szőnyegként elhelyezve. De nem szabad elfeledkezni a világításról sem, egy lámpa a búráján átszűrődő fénnyel jó hangulat világításnak, meleg fényű izzóval.

4. Minták

Az egyszerű berendezéshez jól illik a mostanában divatos nagyméretű virágminta, esetleg egy karakteres színnel kiegészítve. Élénk színű geometriai mintákat is lehet alkalmazni, sőt ezeket keverni is lehet úgy, hogy modern hatása legyen. Ennek kapcsán pedig kedvünkre válogathatunk a szebbnél szebb eladó ágyneműhuzatok választékából, ahonnan szinte minden szükséges darabot beszerezhetünk.

Összegezve

Az ősz beköszöntével megnő bennünk a bekuckózás igénye, ezért érdemes kicsit ősziesre hangolni a lakást a természet színeivel, anyagaival és mintáival, behozni a természetet az otthonunkba.

Kapcsolódó cikkek

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Ha tetőfedésről van szó, tagadhatatlanul az egyik legjobb döntés a trapézlemez lehet, lévén költség- és időhatékony, valamint időtálló is.

Kell a mozgás, de csak óvatosan trambulinozzon a gyermek!

Kell a mozgás, de csak óvatosan trambulinozzon a gyermek!

A trambulinozás jó móka, de veszélyes is lehet.

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

A megfelelő eszközökbe való befektetés létfontosságú, ha lakásfelújítási projektet tervez.