Ötletek kis fürdőszobához

Előfordul, hogy csak kis fürdőszobával rendelkezünk, ilyenkor a kialakítást nagyon aprólékosan meg kell fontolni. Még pedig a hely maximalizálása és a rendetlenség elkerülése érdekében. Tippeket adunk, hogyan is tegyük tágasabbá a fürdőszobánkat!
Ötletek kis fürdőszobához

A fürdőszoba is nagyobbnak fog tűnni az alapterület növelésével. Ezt elérhetjük úgy is, ha falra szerelhető WC-t, mosdót vásárolunk. Ha nem tudjuk megoldani, hogy a WC a falra kerüljön, akkor polcokat is erősíthetünk a tartály fölé, ami a további tárolást segíti elő.

A falra szerelhető mosdók is alkalmasak az alapterület növelésére. És ezzel a megoldással a fürdőszoba is sokkal nyitottabbnak fog tűnni.

Minél több polc van a falakon, annál több dolgot tudunk ezeken a polcokon tárolni, így annál nagyobb rendezettséget érhetünk el a fürdőszobában. Helyezzünk el polcokat a WC, a mosdó és a tükör fölött. Használjunk törülköző tartókat vagy a falon vagy az ajtón, ezzel is helyet takaríthatunk meg. Egy kisebb alapterületű fürdőszobában a keskeny és nyitott polcok működnek igazán jól.

Mielőtt eldöntenénk, hogy kádat vagy zuhanyzót vásárolunk, tudnunk kell, hogy a kádak kétszer annyi alapterületet foglalnak el, mint a zuhanyzók. Ha a fürdőszoba sarkába helyezzük el a zuhanykabint, akkor egy sokkal tágasabb teret kaphatunk. A fürdőszoba lényegesen tágasabb lesz egy keret nélküli zuhanyzóval. A zuhanyzó üvegpaneljai könnyen telepíthetők, karban tarthatók és nagyon jó választásnak bizonyulnak egy kisebb alapterületű fürdőszobához.

Az egyébként is kicsi fürdőszoba még kisebbnek tűnik a sötét falaktól. A fehér, a bézs, a világos falak, azonban több fényt képesek visszaverni, ezzel is tágítva a teret. A padló viszont lehet sötétebb, mint a falak színei.

A kisebb fürdőszoba még kisebbnek és sötétebbnek hat, ha nincs ablaka. Ilyenkor a világítással kell kicsit játszanunk. A megfelelő megvilágítás, az üvegből készült zuhanykabin és a falakon lévő tükrök szintén nagyobbá varázsolják ezt a helyiséget. Egy-egy falra helyezett tükörrel, akár meg is duplázhatjuk a fürdőszoba alapterületét. Ugyanis visszaverik a fényt az ablakokról. A fény visszaverődését segítik a megfelelő pontokra elhelyezett lámpák. Kisebb helyiségbe a spotlámpák működnek nagyon jól. Minden fényvisszaverő felület ugyanis a nagyobb tér illúzióját kelti.

Amennyiben a falakra és a padlóra is ugyanolyan színű ás mintázatú csempe és burkolóanyag kerül, akkor ez is segíti a fény visszaverődését és ezzel is tágíthatjuk a teret.

A fürdőszoba megtervezésénél ügyeljünk a kontrasztra. Ha a színek élénkek, akkor a dekorációk és a berendezési tárgyak, a fürdőszoba bútorok legyenek visszafogottak, és ez fordítva is igaz.

Kapcsolódó cikkek

Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

A hálószoba mindenkinek a legszemélyesebb, legintimebb területe, hiszen az alvás alapvető életfunkció.

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

A megfelelő eszközökbe való befektetés létfontosságú, ha lakásfelújítási projektet tervez.

4 lakberendezési trend az őszi napokra

4 lakberendezési trend az őszi napokra

Az idei ősszel is egyre nagyobb az igény a biztonságos, meghitt otthonba történő visszavonulásra. A