Ötletek kis fürdőszobához

Előfordul, hogy csak kis fürdőszobával rendelkezünk, ilyenkor a kialakítást nagyon aprólékosan meg kell fontolni. Még pedig a hely maximalizálása és a rendetlenség elkerülése érdekében. Tippeket adunk, hogyan is tegyük tágasabbá a fürdőszobánkat!
Ötletek kis fürdőszobához

A fürdőszoba is nagyobbnak fog tűnni az alapterület növelésével. Ezt elérhetjük úgy is, ha falra szerelhető WC-t, mosdót vásárolunk. Ha nem tudjuk megoldani, hogy a WC a falra kerüljön, akkor polcokat is erősíthetünk a tartály fölé, ami a további tárolást segíti elő.

A falra szerelhető mosdók is alkalmasak az alapterület növelésére. És ezzel a megoldással a fürdőszoba is sokkal nyitottabbnak fog tűnni.

Minél több polc van a falakon, annál több dolgot tudunk ezeken a polcokon tárolni, így annál nagyobb rendezettséget érhetünk el a fürdőszobában. Helyezzünk el polcokat a WC, a mosdó és a tükör fölött. Használjunk törülköző tartókat vagy a falon vagy az ajtón, ezzel is helyet takaríthatunk meg. Egy kisebb alapterületű fürdőszobában a keskeny és nyitott polcok működnek igazán jól.

Mielőtt eldöntenénk, hogy kádat vagy zuhanyzót vásárolunk, tudnunk kell, hogy a kádak kétszer annyi alapterületet foglalnak el, mint a zuhanyzók. Ha a fürdőszoba sarkába helyezzük el a zuhanykabint, akkor egy sokkal tágasabb teret kaphatunk. A fürdőszoba lényegesen tágasabb lesz egy keret nélküli zuhanyzóval. A zuhanyzó üvegpaneljai könnyen telepíthetők, karban tarthatók és nagyon jó választásnak bizonyulnak egy kisebb alapterületű fürdőszobához.

Az egyébként is kicsi fürdőszoba még kisebbnek tűnik a sötét falaktól. A fehér, a bézs, a világos falak, azonban több fényt képesek visszaverni, ezzel is tágítva a teret. A padló viszont lehet sötétebb, mint a falak színei.

A kisebb fürdőszoba még kisebbnek és sötétebbnek hat, ha nincs ablaka. Ilyenkor a világítással kell kicsit játszanunk. A megfelelő megvilágítás, az üvegből készült zuhanykabin és a falakon lévő tükrök szintén nagyobbá varázsolják ezt a helyiséget. Egy-egy falra helyezett tükörrel, akár meg is duplázhatjuk a fürdőszoba alapterületét. Ugyanis visszaverik a fényt az ablakokról. A fény visszaverődését segítik a megfelelő pontokra elhelyezett lámpák. Kisebb helyiségbe a spotlámpák működnek nagyon jól. Minden fényvisszaverő felület ugyanis a nagyobb tér illúzióját kelti.

Amennyiben a falakra és a padlóra is ugyanolyan színű ás mintázatú csempe és burkolóanyag kerül, akkor ez is segíti a fény visszaverődését és ezzel is tágíthatjuk a teret.

A fürdőszoba megtervezésénél ügyeljünk a kontrasztra. Ha a színek élénkek, akkor a dekorációk és a berendezési tárgyak, a fürdőszoba bútorok legyenek visszafogottak, és ez fordítva is igaz.

Kapcsolódó cikkek

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

Az otthoni felújításhoz szükséges alapvető eszközök

A megfelelő eszközökbe való befektetés létfontosságú, ha lakásfelújítási projektet tervez.

Tippek a matrac vásárláshoz

Tippek a matrac vásárláshoz

Akár új ágyat tervez vásárolni hálószobájába, akár csak egy régi ágyat szeretne lecserélni, van néhány dolog, amit figyelembe kell vennie, mielőtt új matracot vásárol.

Milyen gyakran érdemes szaunázni?

Milyen gyakran érdemes szaunázni?

A szaunalátogatások száma az Ön általános egészségi állapotától és fittségétől függ.