Kell a mozgás, de csak óvatosan trambulinozzon a gyermek!

A gyerekeknek szüksége van a mozgásra még nyáron is. A trambulin egy jó móka, de azért csak óvatosan használják a gyerekek, mert balesetveszélyes is lehet.
Kell a mozgás, de csak óvatosan trambulinozzon a gyermek!

Miért is jó trambulinozni?

Tombol a kánikula és itt a nyári szünet. Egyre több szülő dönt úgy, hogy trambulinnal lepi meg a gyermekét. Kétségtelen, hogy a trambulin nagyon jó móka lehet gyermekeink számára, hiszen számtalan előnye létezik ennek a mozgásformának.

A trambulin rendszeres használata javítja a gyermek egyensúlyérzékét és a koordinációt is. Miközben a gyermek ugrál a trambulinon, az izmai folyamatosan összehúzódnak, majd elernyednek. Ezek az izomösszehúzódások nagyon jót tesznek a nyirokműködésnek.

A szülőnek egyfajta megnyugvást ad, hogy a gyerekek nyáron is mozognak, illetve, ha felállítunk egy trambulint a kertben és a gyerekek kimennek játszani, akkor ez a szülőnek is egyfajta biztonságot ad, hogy tudja, hol vannak a gyerekek. De ehhez mindenképpen szükséges, hogy a csemetéink mindig rendeltetésszerűen használják ezt az eszközt. Ha nem fér el egy nagyobb trambulin a kertben, akkor a kisméretű trambulin lesz számunkra jó megoldás.

A trambulin rendszeres használata fokozza az agy által kibocsátott endorfin hormonokat. Ezzel pedig csökken a depresszió és a szorongás kialakulásának esélye, hiszen csökken a stressz-szintje. Nem mellesleg, ez a fajta mozgás, fokozza az energiát, illetve pozitívan hat az alvásra, annak mennyiségére és minőségére is.

Mivel a rendszeresen mozgás – így a trambulinozás is – növeli a pulzusszámot és a légzésszámot, így a szív - és érrendszer egészségéhez is maximálisan hozzájárul. Tanulmányok arról számoltak be, hogy a rendszeres trambulinozás növeli a csonttömeget és erősíti a csontrendszert és még a testtartást is javítja.

Voltaképpen a trambulinozás mozgásra készteti a gyerekeket és ez fitten, egészségesen tartja őket. Azonban mindig tartassuk be a gyerekekkel a trambulinozás szabályait, a balesetek elkerülése érdekében.

A trambulinozás veszélyes is lehet

A trambulinon való ugrálás balesetveszélyes is lehet. Nem csak csonttöréseket okozhat, még agyrázkódást is szenvedhet a gyermek. Hátránynak számíthat az is, hogy egyszerre csak egy gyermek játszhat ezen az eszközön. És állandó szülői felügyeletet is igényel a szórakozásnak eme formája. Hat éves kor alatti gyermekeknek sem javasolt a trambulin használata. További hátránynak számít még, hogy egy minőségi trambulin költséges is lehet. Mindenképpen megéri azonban kicsit többet szánni rá és a minősített trambulinok között válogatni, hiszen az első, mindig a gyermek biztonsága.

Kapcsolódó cikkek

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

Most megtudhatod, miért számítanak kötelező darabnak a nappaliban.

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Ha tetőfedésről van szó, tagadhatatlanul az egyik legjobb döntés a trapézlemez lehet, lévén költség- és időhatékony, valamint időtálló is.

A kéményellenőrzés fontossága: Rendszeres vizsgálatok a biztonság érdekében

A kéményellenőrzés fontossága: Rendszeres vizsgálatok a biztonság érdekében

A kémény a kandalló vagy kazán füstgázainak biztonságos eltávolítását és elvezetését szolgálja.