5 rossz konyhai szokás, amit felejts el

A szokások gyakran nagyon mélyen belénk ivódnak, és nem is gondolunk rá, hogy adott esetben mennyi időt és energiát vesznek el, esetleg még balesetveszélyesek is.
5 rossz konyhai szokás, amit felejts el

Számos ilyen konyhai szokás van, ezek közül most ötöt mutatunk be a Browse.hu és a Created.hu magazin szerkesztőinek segítségével!

Összevárjuk a mosogatnivalót

Amikor főzünk nagy a csábítás, hogy a használt edényeket és evőeszközöket csak bedobjuk a mosogatókagylóba vagy a mosogatógépbe, ez azonban nem célravezető. A felhalmozó mosatlant, főleg, ha már a maradékok is kezdenek rászáradni az edényekre, hosszabb idő alatt tudjuk eltüntetni, mintha a főzés közben felszabaduló holtidőket a mosogatásra használjuk fel. Ha mindig elmossuk azt a pár edényt vagy konyhai eszközt, amire már nincs szükség, a főzés végére alig marad valami!

Rendszerezés nélkül tárolunk

A hatékony konyhai munka egyik alapfeltétele az átlátható, rendszerezett konyha. Néhány egyszerű kiegészítővel, például fiókrendszerezőkkel, kosarakkal és üvegekkel esztétikus és praktikus módon oldhatjuk meg a tárolást.

A fiókrendszerezők segítségével az evőeszközöket, egyéb konyhai eszközöket rendezhetjük el megfelelően a fiókban, míg az átlátszó üvegek, a száraz hozzávalók (tészták, lisztek, müzlik) tárolásában lehetnek segítségünkre.

Életlen késeket használunk

Az életlen kések használata lassítja és balesetveszélyessé teszi a konyhai munkát. Tompa eszközökkel csak kínlódunk, szenvedünk, ezért nem szabad megfeledkezni a kések karbantartásáról, ami évente legalább egyszeri élezést jelent.

Tányéron aprítunk

A tányéron való aprítás mögött általában a sietség áll, esetleg meg akarunk spórolni plusz egy mosogatni való konyhai eszközt. Ne a vágódeszka legyen az! Biztonságosan és hatékonyan szeletelni csak vágódeszkán lehet, ha tálon aprítunk, a konyhai munkához használt kés, esetleg a konyhai munkalap is sérülhet.

Több helyen használjuk ugyanazt a szivacsot

Amikor a konyhában dolgozunk, és váratlanul el kell tüntetnünk valamilyen szennyeződést, talán nem is tudatosan, hanem reflexből a konyhai mosogatószivacshoz nyúlunk, ez azonban egyáltalán nem higiénikus.

Fontos, hogy minden konyhai feladatra külön tisztítóeszközt használjunk, a szivaccsal csak mosogassunk. Tartsunk a közelben egy törlőruhát a pult tisztántartásához, egyet kéztörléshez, egyet pedig a földre leeső maradékok felszedésére.

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

Milyen gyakran érdemes szaunázni?

Milyen gyakran érdemes szaunázni?

A szaunalátogatások száma az Ön általános egészségi állapotától és fittségétől függ.

Az akril konyhabútor frontok felemelkedése: kortárs forradalom

Az akril konyhabútor frontok felemelkedése: kortárs forradalom

A konyhatervezés területén az akrilbútor frontok népszerűsége megnőtt, és egyaránt leköti a lakástulajdonosok, a tervezők és az építészek figyelmét.

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

A legrugalmasabb megoldás: a kihúzható kanapé előnyei

Most megtudhatod, miért számítanak kötelező darabnak a nappaliban.