Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

A hálószoba mindenkinek a legszemélyesebb, legintimebb területe, hiszen az alvás alapvető életfunkció.
Hálószobatitkok: 7 tipp a tökéletes hálószobáért

A nyugodt, pihentető alvás létfeltétele minden szervezetnek. Az otthoni ágyhoz érzelmileg és fizikailag is ragaszkodunk, nem függ nemtől, kortól, anyagi helyzettől. Azt, hogy milyen a hálóhelyünk befolyásolják a műveltségbeli különbségek, a szokásaink és a neveltetésünkből adódó eltérések is, csak ezek után határozza meg az anyagi helyzetünk a kialakítását.

Melyek a hálószoba kinézetét befolyásoló tényezők?

Vajon mi az, amire mindenképpen oda kell figyelnünk, ha a tökéletes hálószobát szeretnénk berendezni magunknak.

1. Színek

Miután a hálószoba a pihenés helye ezért óvakodjunk az élénk színektől, részesítsük előnyben a pasztel színárnyalatokat, mint a vanília, csontfehér, földszínek, levendula, barack vagy rózsaszín. Az élénk színeket csak kiegészítőként használjuk.

2. Az ágy

A hálószoba lelke az ágy, lehetőleg minél nagyobb, de legalább 160x200 méretű az ideális. Az igazi ha két matrac kerül az ágykeretbe majd azokra egy nagy fekvőbetét és a matracvédő kerüljön. Ha van matracvédő sokkal könnyebben és higiénikusabban lehet tisztán tartani az ágyat. Sokkal jobban mutat, ha az ágynak van háttámlája lehetőleg magas, puha, behúzott vagy steppelt textillel borítva.

Ha ferde sík alatt helyezkedik el az ágyunk, akkor tegyünk díszpárnákat a támla helyére legalább ötöt, kettő nagyot, kettő kisebbet és elöl középen egy pici legyen. Az ágyneműnk legyen finom, réteges, lágyan omló, kicsit visszahajtva a takaró, hogy látható legyen alatta az ágynemű. Az ágytakaró tetejére tegyünk még egy puha, kötött takarót is. Azt, hogy mennyibe kerül egy 5 részes ágyneműhuzat az ÁgyneműShop webáruházban meg lehet tekinteni és a választékból ki is lehet választani a megfelelőt.

3. Függönyök

Lehetőleg két függöny kerüljön a hálószoba ablakára, második legyen kicsit hosszabb ne csak a padlóig érjen, redőzve omoljon a padlóra, lehetőleg lágyan omló textíliából legyenek.

4. Szőnyegek

Ha kilépünk az ágyból lehetőleg valami pihe- puha szőnyegre érkezzen a lábunk. Jobban mutat egy nagy szőnyeg az ágy alá tolva, mint több kicsi.

5. Tárolás

A rendetlenség és zsúfoltság növeli a stresszt, ezért lehetőleg zárt ruhatárolókat használjunk. A szabadon álló ruhaállványokat kerüljük.

6. Világítás

Lehetőleg válasszunk egy szép csillárt a hálószobába. Tehetjük bárhová csak az ágy fölé ne, mert nyomasztó érzést okozhat. Minél több kiegészítő fényforrást alkalmazzunk, az éjjeliszekrényen kellemes, meleg fényű lámpát, mennyezetbe rejtett spotlámpákat, képmegvilágító lámpákat, gyertyákat. Tehetünk fényfüzéreket is a polcokra, függönykarnisra.

7. Kandalló

Sokan szeretnének kandallót a hálóba amely előtt báránybőr hever. Ha igazit nem is tudunk betenni a szobánkba egy látványkandalló biztosan megoldható. A kandallópárkányra gyertyákat is tehetünk.


Összegezve

Mindenkinek szüksége van megfelelő hálószobára, hogy kipihenhesse magát, ehhez azonban több tényező együttes hatására van szükség. Szükség van egy nagyon kényelmes, viszonylag nagy méretű ágyra, kellemes világításra, pasztell színű, megnyugtató környezetre, függönyre, puha szőnyegekre ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a hálószobában.

Kapcsolódó cikkek

5 rossz konyhai szokás, amit felejts el

5 rossz konyhai szokás, amit felejts el

A szokások gyakran nagyon mélyen belénk ivódnak, és nem is gondolunk rá, hogy adott esetben mennyi időt és energiát vesznek el, esetleg még balesetveszélyesek is.

Érdekességek a forgószékről, amiket eddig te sem tudtál

Érdekességek a forgószékről, amiket eddig te sem tudtál

Az első forgószéket Thomas Jefferson találta fel.

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Acél trapézlemez árak és egyéb hasznos tudnivalók

Ha tetőfedésről van szó, tagadhatatlanul az egyik legjobb döntés a trapézlemez lehet, lévén költség- és időhatékony, valamint időtálló is.