Izgalmas statisztikák a Szeged labdarúgócsapatának a történelméből

A Szeged-Csanád csapatának a történelmében kutakodtunk és szedtünk össze olyan izgalmas adatokat, amelyeket kevesen tudtak eddig.
Érdekességek a Szeged focicsapatáról

A csapatnál az utóbbi 7 évben 6 edző is megfordult, egyedül Klausz László volt az aki 2 legalább két szezonon keresztül irányította a szegedieket. Őt végül a 2017/18-as idényben Goran Kopunovics váltotta le.

Ebben a hét esztendőben Germán Tamás háromszor is házi gólkirály volt a csapatnál, Zádori Krisztián pedig kétszer volt erre képes. A tavalyi szezonban Gajdos Zsolt a legtöbbször az ellenfelek hálójába szegedi oldalról, idén pedig Horváth Krisztofer vezeti ezt a kategóriát, aki már 18 gólnál tart. Horváth egyébként még 2020 júliusában bemutatkozott a Serie A-ban, akkor a Spal csapatában lépett pályára a 84. percben egy Torino elleni bajnoki mérkőzésen, majd a következő fordulóban a Veron ellen is lehetőséget kapott.

A klub történelmének a legfiatalabb gólszerzője Balogh Gusztáv, a még mindig csak 23 éves játékos még 2016 augusztusában 17 évesen 6 hónaposan és 19 naposan talált be egy 7-0-ra megnyert NB 2-es bajnokin a Cigánd kapujába. Rajta kívül még Batik Bence az, aki 18 éves kor alatt tudott gólt lőni a Szeged csapatában.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatának 2019-ben épült meg az új stadionja, a Szent Gellért Fórum, amely a több, mint 8000 fő befogadására alkalmas UEFA 4-es minősítésű centerpálya és stadion mellett, 3 edzőpályából és egy kézilabdapálya méretű fedett, sportcsarnokból áll.

A klub korábbi edzőjének Dobos Barnának a fia, Dobos Áron is a csapatot erősíti. A fiatal játékosról azt érdemes tudni, hogy 2018 júliusában még leigazolta az akkor a holland élvonalba feljutó Fortuna Sittard csapata, ahol 2019. január 20-án mutatkozott be, a De Grafschaap elleni bajnokin a szünetben állt be csereként.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen eddig Urbin Péter talált a legtöbbször a kapuba, aki jelenleg Tiszafüreden futballozik. Urbin eddig 9 mérkőzésen lépett pályára a Szeged ellen, ezeken pedig 8-szor is a kapuba talált.

A Szent Gellért Fórum Magyarország első olyan komplexuma, amelyet teljes egészében az egyház, nevezetesen a Szeged-Csanádi egyházmegye tart fenn.


Kapcsolódó cikkek

Érdekességek a Szeged focicsapatáról

Izgalmas statisztikák a Szeged labdarúgócsapatának a történelméből

A Szeged-Csanád csapatának a történelmében kutakodtunk és szedtünk össze olyan izgalmas adatokat, amelyeket kevesen tudtak eddig.