Hogyan tartsa az arany ékszereket tisztán

A legjobb módja az arany ékszerek tisztításának, ha meleg vízbe áztatja őket, és egy puha fogkefével kisúrolja a makacs szennyeződéseket.
Hogyan tartsa az arany ékszereket tisztán

Ügyeljen arra, hogy kerülje a durva tisztítószereket, és mindig tesztelje az oldatot, mielőtt az ékszerén használná. Soha ne használjon merev kefét az arany ékszerek tisztításához. A makacsabb szennyeződések esetén fontolja meg egy szakember felbérlését. További tippekért, hogyan tisztítsa meg arany ékszereit, olvasson tovább.

Annak érdekében, hogy a szennyeződések és a zsírok ne károsítsák az arany ékszereket, tárolja azokat más daraboktól elkülönítve. A kényes aranyláncokat külön tárolja. Kerülje el az összegubancolódást, ha fénytelenítés elleni szövetbe csomagolja őket, vagy műanyag cipzáras zacskókat használ. Mielőtt cipzáras zacskóba teszi őket, nyomja ki belőlük a felesleges levegőt. Ez megakadályozza, hogy arany nyaklánca matt legyen. Kerülje továbbá az ékszerek viselését, amikor fürdik vagy testápolót vagy parfümöt használ.

Kerülje a forró víz vagy az ultrahangos tisztítószerek használatát drágakővel kirakott arany ékszereken. A forró víz meggyengíti a köveket a helyükön tartó ragasztót. Ezért használjon helyette puha ruhát. Ne használjon szappant a drágaköveken. Tisztítás előtt győződjön meg arról, hogy az arany ékszereket fejjel lefelé fordítja. Ez lehetővé teszi, hogy a felesleges víz lefolyjon. És győződjön meg róla, hogy az ékszert megfelelően megszárította. Ha nem tartja be ezeket a lépéseket, az arany ékszerek megkarcolódhatnak vagy megsérülhetnek.

Az arany ékszereket mindig puha ruhával tisztítsa meg. Soha ne használjon fogkefét az arany tisztításához. A fogpaszta beleragadhat az arany ékszer dizájnjába vagy a beállított drágakövekbe. Egy másik népszerű módja az arany ékszerek tisztításának a szódabikarbóna használata. De vigyázzon, hogy ne használja ezt a módszert, mivel a szódabikarbóna súroló hatású, és megkarcolhatja a puha aranyat. A szódavízzel kevert szódabikarbóna azonban leemeli a szennyeződéseket a felületről.

Ha arany ékszereit tisztítani szeretné, kerülje a szappan használatát. Elég egy enyhe mosogatószer. Soha ne használjon klórtartalmú tisztítószereket, mert azok tartósan károsítják az ékszereket. Ha úszni készül, vegye le az arany ékszert, mielőtt a vízbe ugrik. A forró víz károsíthatja a köveket, és elszínezheti az arany ékszerek felületét. Ezért mindig vegye le arany ékszereit, mielőtt a forró kádba szállna.

Az arany tisztításához meleg vízből és néhány csepp mosogatószerből készült oldatot használhat. Nagyobb darabokhoz nagyobb tálat is használhat. Keverje össze a meleg vizet a mosogatószerrel. Hagyja az aranyat körülbelül 15 percig áztatni a keverékben. Ez az időtartam segít a szappannak lebontani az aranyadban lévő szennyeződéseket. Miután az arany teljesen átázott, egy puha ruhával megszáríthatja.

Az arany ékszerek tisztán tartásának másik módja a megfelelő tárolás. A por felhalmozódásának minimalizálása érdekében helyezze távol a nagy forgalmú területektől. Emellett gyakran, legalább hetente egyszer tisztítsa meg. A rendszeres tisztítás meghosszabbítja az arany ékszer élettartamát is. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet az arany ékszerek tisztítására. Ha tisztítószert használ, ügyeljen arra, hogy kerülje a durva vegyszereket. Ezek túlzott mértékű használata tönkreteheti az aranylemezt, és károsíthatja az aranyozást.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tartsa az arany ékszereket tisztán

Hogyan tartsa az arany ékszereket tisztán

A legjobb módja az arany ékszerek tisztításának, ha meleg vízbe áztatja őket, és egy puha fogkefével kisúrolja a makacs szennyeződéseket.