Öregedésgátlás

Jó lenne megtalálni az örök fiatalság forrását, és inni abból, hogy a bőrünk mindig üde és ragyogó maradjon. De ez nem lehetséges, a bőrünk pedig egyre csak öregszik és ráncosodik, és mi nem sokat tehetünk ez ellen. Hiszen maga az öregedés egy természetes folyamat. Ha megállítani nem is tudjuk, lassítani igen, mégpedig igen egyszerű módszerek és eszközök állnak a rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek abban, hogy a finom vonalak és a mélyebb ráncok, minél később jelenjenek meg az arcunkon. A bőrünk fiatalításához választhatjuk a drasztikus módszereket, azaz a plasztikai sebészetet, de azért elég sok természetes módszer is a rendelkezésünkre áll, amely segíthet a fiatalos külső hosszabb ideig történő megőrzésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek a módszerek!
Öregedésgátlás

Kollagén, mint bőrfeszesítő

Kollagént ma már por formájában is fogyaszthatunk, de van a tablettás változat is és nagyon sok bőrápoló tartalmaz még kollagént, ami nagyon jó hatással van a bőrünk állapotára. Kollagén minden ember szervezetében termelődik, de a kor előrehaladtával egyre kevesebb, és ez az oka annak, hogy a bőr ráncossá, fakóvá és petyhüdtté válik. A kollagén rugalmasan tartja a bőrt és üde, ragyogó színt biztosít a bőr számára. Valójában a kollagén egy fehérje, amely a bőr, a kötőszövet és az izom építőköve.

Öregedésgátló bőrápoló olajok

Sok olyan olaj is kapható a piacon, amelyek anti-aging hatással rendelkeznek. Ilyen a csipkebogyó olaj, a muskátli, vagy a rózsaolaj. Ezeket az olajokat önmagukban is használhatjuk, de a kedvenc arckrémünkbe is belekeverhetjük. Ezek az olajok a bőrsejtek megújulását segítik elő és ezzel a bőr fiatalos megjelenését támogatják meg.

Az antioxidáns vitaminok

A bőr szépségét antioxidáns vitaminok rendszeres fogyasztásával is elérhetjük. Ilyen antioxidáns vitamin az A -, C-, és E-vitamin. A C-vitamin is elősegíti a bőr kollagéntermelését, míg az E-vitamint bőrszépítő vitaminnak is szokták nevezni. E-vitaminban gazdagok a diófélék, a magvak és a növényi olajok.

Mitől óvakodj?

A bőr öregedési folyamatait fel is gyorsíthatjuk. Mégpedig azzal, ha dohányzunk, ha dehidratáltak vagyunk, ha túl sokszor tesszük ki magunkat a káros hatású UV-sugárzásnak, és a környezeti szennyeződéseknek, de még a nem megfelelő táplálkozás is nyomott hagy a bőrünkön.

Szerző: Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Balaton közeli nyaralás - Hévízi-tó

Irány Hévíz!

A Palace Hotel számos kedvezménnyel, barátságos közeggel és szépészeti kezelésekkel egészíti ki a térség adta élményeket.

Így segíthetünk a szerettünknek kilábalni a depresszióból

Így segíthetünk a szerettünknek kilábalni a depresszióból

A pszichés problémák a beteg környezetét is megterhelik.

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság számtalan tünettel jár együtt. Ez a betegség sok esetben nehezíti meg a betegségben szenvedő életét és sokan még csak nem is sejtik, hogy ez a betegség áll a tüneteik hátterében.