Az alvás hatással van a megjelenésre - Hogyan aludjunk jól?

Karikák a szem alatt, fáradtság, fájdalom minden porcikánkban és kellemetlen látvány a tükörben? Ezt a pár dolgot a rövid és rossz minőségű alvás eredményezi. Így van, a minőségi alvás befolyásolja, hogyan nézünk ki és hogyan érezzük magunkat.
Az alvás hatással van a megjelenésre - Hogyan aludjunk jól?

Ahhoz, hogy jól aludjunk, fontos bizonyos napirendet betartani. Számos módszer és bevált tipp létezik, amelyek segítségével pihentetőbb lehet az alvás.

Kerüld a kék fényt

Természetesen nem kell egész nap kerülni. Ez főleg a lefekvés előtti egy órára vonatkozik. A teljesség kedvéért hozzátennénk, hogy a kék fény a számítógépek, telefonok és televíziók által kibocsátott fény. Ha tehát tényleg jól akarunk aludni, akkor este filmek vagy tévéműsorok nézése helyett inkább egy jó könyv után kell nyúlnunk.

Nem titok, hogy a kék fény a LED hideg fényével együtt élénkítő hatással van az emberi elmére. Tehát még ha lefekvés előtt egy jó könyv után nyúlsz is, vagy időt szánsz társasjátékozásra vagy a családtagokkal való beszélgetésre, akkor azt is csak kellemes, meleg fény mellett tedd.

Tipp: A hálószobai éjjeli lámpák is javíthatják az alvás minőségét. Csökkentik annak a szükségét, hogy felkapcsoljuk a hálószobában a fő lámpát, ami felpörgetné az agyadat.Napközben dolgoztasd meg a tested

Ez az ajánlás különösen az ülőmunkát végző emberekre vonatkozik, akik nem végeznek elegendő testmozgást és fizikai aktivitást. Ha a napi programodba beiktatsz néhány sporttevékenységet vagy legalább rendszeres sétát, biztosan jobban fogsz aludni.

Alvás előtt szellőztess ki

Lehet, hogy kifárasztod a tested, de ha nem adsz neki tiszta levegőt, akkor nem sok esélyed lesz a jó alvásra. Tehát mit ajánlunk? Mindenképpen szellőztesd ki a szobát lefekvés előtt. Ez biztosítja, hogy a hálószobában a levegő kicserélődik és oxigénnel gazdagodik.

Óvatosan a nassolással

Szeretsz a tévé előtt nasizni? Arról, hogy a tévézés nem éppen a legszerencsésebb választás alvás előtt, már írtunk pár sorral feljebb. Hasonló a helyzet azonban az esti nassolással is. Alvás előtt két-három órával már ne egyél, és a vacsora is kevésbé megterhelő étel legyen. Ami a teljes étrendet illeti, annak kiegyensúlyozottnak és változatosnak kell lennie.

Tipp: Lefekvés előtt kerüld a kávét, az energia- és koffeintartalmú italokat, valamint a zöld és fekete teát. Ezek helyett fogyassz nyugtató gyógyteát - például kamillateát.

Tartsd be az alvási időt

Hallottál már az alvási harmonogramról? Ez nem mítosz. Tény, hogy a jó, minőségi alvást azzal is biztosíthatod, ha követsz egy alvási ütemtervet. Ez azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy milyen nap van a héten, nagyjából ugyanabban az időben mész lefeküdni.

Tarts rendet a hálószobában

A hálóban pihenünk és regenerálódunk, ezért jól kell éreznünk magunkat benne, harmóniát kell sugallnia, nem pedig kiábrándulást a polcon felgyülemlett por és a lábra tapadó piszok miatt. Elő a portörlővel és alaposan takarítsd ki a hálószobát.

A hálószobát csak alvásra használd

Ha igazán jól szeretnél aludni, akkor csak alvásra használd a hálószobádat. Az elmédnek nem szabadna mással párosítania a szobát. Felejtsd el például a tévénézést az ágyból, illetve a telefonon való szociális médiák követését. A telefonon vagy laptopon való bármilyen olvasás sem javasolt, épp a fent említett kék fény miatt.

Kapcsolódó cikkek

Öregedésgátlás

Öregedésgátlás

Az öregedési folyamatokat ugyan nem lehet megállítani, de lassítani, igen. A megfelelő táplálkozás és bőrápolás csodákra képes. Mutatjuk, hogy mit egyél, és mit tegyél, hogy sokáig szép maradjon a bőröd.

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság számtalan tünettel jár együtt. Ez a betegség sok esetben nehezíti meg a betegségben szenvedő életét és sokan még csak nem is sejtik, hogy ez a betegség áll a tüneteik hátterében.

Így segíthetünk a szerettünknek kilábalni a depresszióból

Így segíthetünk a szerettünknek kilábalni a depresszióból

A pszichés problémák a beteg környezetét is megterhelik.